Dokument otkriva: Ukrajina će uskoro biti logor masovnog istrebljenja


Dokument je izradio Rand Corporation, centar za studije, koji je savjetnik CIAe, Pentagona i Bijele Kuće. Za terorizam će biti optužen svak tko će na sebi imati modrice ili ogrebotine. Već su spremni specijalni logori čak i za starce i djecu.

piše Franco Fracassi

»Bit će zadaća vojnika da interniraju u koncentracione logore sve odrasle muškarce. Tko god pruži otpor bit će ubije na licu mjesta«. Ukrajini se sprema krvavo ljeto. Vlada u Kijevu priprema ofanzivu u čijem viđenju mora biti kao »jedino rješenje brz poraz pobunjenika i terorista«. Plan za napad je spreman. Njega su pripremili specijalisti iz Pittsburg Rand Corporation. Oni isti koji su pripremali pobune protiv Mubaraka u Egiptu, protiv Gadafija u Libiji i Asada u Siriji. Dvije stranice, koje se netko odlučio objaviti. Tvrtka Rand se požurila da sve to porekne. Ali dokument nosi potpis studijskog centra, a izvor koji je to otkrio je vjerodostojan (iako tajan), dok je jezik teksta kompatibilan sa prethodnim planovima izrađenim od kompanije Rand.

Rand Corporation je jedan od najvažnijih studijskih centara Sjedinjenih Država. Izrađuje politike za budućnost za State Department, ali prije svega za Pentagon i za Bijelu Kuću. Rand je jedan od mozgova globalnog kapitalizma, jedinstvenog tržišta demokracije i potrošnje.
Popov je odlučio objaviti integralnu verziju dokumenta. Evo je.

„Prednosti masovne vojne operacije“

U slučaju da pregovori sa separatistama s Istoka propadnu, jedino moguće rješenje bit će ono brzog poraza pobunjenika i terorista. Treba maksimalno smanjiti štetu izazvanu koštanjem vojne operacije i voditi računa o javnom mnijenju.

Evo prednosti napada na širokoj skali na Donbas:

Desetkovanje aktivista rusofonskih političkih pokreta i izazivanje kaosa među proruskim glasačima.

U slučaju da ne dođe do brze pobjede, treba uništiti za vrijeme borbe značajnu količinu proizvodnje ugljena u istočnim regijama, na način da se omlitavi njihov otpor.

Uništenje industrijskog aparata Donbasa znači veliku redukciju u potrošnji plina i smanjenje, kao posljedicu, uvoz plina iz Rusije.

Smanjenje političkog značenja lokalnog oligarha Rinata Akmetova.

Ekonomske poteškoće ukrajinskog naroda lako će moći biti objašnjene kao štete uzrokovane ratom, koji je u toku, a koji vlada u Kijevu nije mogla izbjeći, budući da su teroristi bili nepopustljivi.

Faze vojne operacije

Faza 1: Totalno izoliranje pobunjenih regija

Uzevši u obzir da su stanovnici Donecka i Luganska imali dovoljno vrmena da napuste taj kraj, u slučaju da su ostali, znači da su otvoreni neprijatelji. Svi građni, koji su ostali imaju se smatrati neprijateljski raspoloženima i jatacima terorista.

Bit će uveden prijeki vojni sud. Lokalne vlasti bit će lišene svake moći. Ustav će biti suspendiran. Bit će nametnuta izravno predsjednička vlast.
Kraj će biti potpuno izoliran od ostalog svijeta. Ništa ne smije u njega ući niti izaći. Specijalna pažnja bit će poklonjena pograničnim zonama s Rusijom. Televizijske emisije, povezanost Internetom, telefonske komunikacije i mobilna telefonija moraju prekinute. Novinari međunarodnih medija moraju se podvrgnuti specijalnoj proceduri.

Faza 2: Apsorbirati

Postepeno zaoštravanje obruča oko pobunjenika. Ofanzive sa tla moraju prethoditi zračni napadi protiv neprijateljskih infrastruktura, protiv artiljerijskih baterija i onih za ispaljivanje granata kao i protiv neprijateljskih trupa. U izvjesnim slučajevima, kako bi smanjili broj žrtava u našim trupama, ne smije se koristiti nekovencionalno oružje.

Neprijateljske utvrde moraju biti oslobođene jedna za drugom, upotrebom najprije blindiranih vozila, a zatim pješadije, koja će imati zadatak da ubije svakog koga nađe da posjeduje oružje. Dužnost vojnika bit će zatvaranje u koncentracione logore svih odraslih muškaraca. Tko god se odupre bit će ubijen na licu mjesta. Djeca ispod trinaest godina i starci bit će premješteni u posebne strukture specijalno opremljene u zone udaljene od antiterorističkih operacija u toku.

Koncentracioni logori moraju biti smješteni u blizini očišćenih gradova. Čuvari u logorima moraju biti ideološki podobni. Na svakoj osobi tražit će se tragovi borbe, po tijelu i po odijelu: rane, modrice, ogrebotine, tragovi baruta ili ulja za podmazivanje oružja. Ukoliko se nešto od toga pronađe, osoba o kojoj se radi mora biti procesuirana pod optužbom za separatizam i za terorizam. Nakon dva mjeseca interniranja u logorima, preostalim pojedincima bit će dozvoljen povratak u vlastita mjesta stanovanja, koja će u međuvrmenu biti stavljena pod nadzor službi sigurnosti.

Faza 3: Povratak u normalu

Specijalci pripadnici oružanih snaga moraju se upotrijebiti da poprave dovode vode, grijanje, prliv ellektrične energije i da poprave komunikacije.

Granice moraju biti i dalje blindirane, kako bi se spriječile ruske provokacije i kako bi se pripremio masovan povratak izbjeglica. Onima koji su položili oružje bit će dopušten povratak kućama. Svi muškarci između osamnaest i šezdeset godina bit će u koncentracionim logorima izloženi kontroli, kako bi se provjerila njihova moguća povezanost sa separatistima i sa teroristima. Vlasništvo osuđenih u Lugansku i u Donecku bit će nacionalizirano, a kasnije će pripasti vojnim licima, koji su se istakli u antiterorističkoj kampanji.

Posebnu pažnju treba posvetiti informacijama. To će zahtijevati potpunu izlaciju zone vojnih operacija od međunarodnih medija. Priče o junaštvu i hrabrosti od strane ukrajinske armije, njene Nacionalne garde i ostalih vojnih jedinica, kao i priče o divljačkom ponašanju prema civilima terorista i njihovih kriminalnih bandi moraju biti što više širene.

Bilješka: Ukoliko antiteroristička kampanja ne bude dovršena do prvog rujna 2014 smrtna kazna po vojom sudu mora biti produžena sve do siječnja 2015.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: