Arogancija, oholost i opakost iz Washington-a postavlja pozornicu za rat


Washington laže o Ukrajini isto onako kao što je lagao o Saddamu Husseinu i oružju za masovna uništenja u Iraku, isto kao što je lagao o iranskim nuklearkama, isto kao što je lagao kako se sirijski predsjednik Assad koristi kemijskim oružjem, isto kao što je lagao o Afganistanu, Libiji, špijuniranju NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost), torturi. O čemu Washington nije lagao?

Piše Paul Roberts

U nekim krugovima započinje prepoznavanje situacije o kojima pišu Stephen Lendman, Michela Chossudovsky, Rick Rozoff, ja i još nekoliko drugih u povodu zastrašujuće ozbiljnosti krize koju je Washington stvorio u Ukrajini.

Političari/marionete koje je Washington namjeravao postaviti da upravljaju Ukrajinom ustupili su kontrolu organiziranim i naoružanim neonacistima koji napadaju Židove, Ruse i zadaju strah ukrajinskim političarima. Vlada Krima, ruske pokrajine koju je Hruščov tijekom 1950-ih prenio na Ukrajinsku Sovjetsku Republiku, odbila je priznati nelegitimnu vladu koja je ilegalno preuzela vlast u Kijevu, te je zatražila zaštitu Rusije. Ukrajinske vojne snage na Krimu prešle su na stranu Rusa. Ruska vlada najavljuje da će također pružiti zaštitu bivšim ruskim pokrajinama u istočnoj Ukrajini.

Kao što je Aleksandr Solženjicin svojevremeno naglasio, Komunistička partije Sovjetskog Saveza učinila je glupost prenošenjem povijesnih pokrajina Rusije u Ukrajinu. U ono vrijeme se to sovjetskom rukovodstvu učinilo dobrim. Ukrajina je bila dio Sovjetskog Saveza, a još od 18. stoljeća njom je vladala Rusija. Pripajanjem ruskih teritorija Ukrajini poslužilo je razvodnjavanju nacističkih elemenata u zapadnoj Ukrajini koji su se borili na strani Hitlera tokom Drugog svjetskog rata. Mogući dodatni faktor za proširenje Ukrajine bila je činjenica Hruščovljevog ukrajinskog porijekla.

Bez obzira, tome se nije pridavala neka važnost sve do raspada samog Sovjetski Savez a zatim i bivšeg ruskog carstva. Pod pritiskom Washingtona, Ukrajina je postala separatna država koja je zadržala i ruske pokrajine, međutim Rusija je zadržala Crnomorsku mornaričku bazu na Krimu.

Godine 2004. Washington je pokušao, bezuspješno, preuzeti Ukrajinu putem „Narančaste revolucije“ koju je financirao. Prema pomoćnici državnog tajnika Victoriji Nuland, od ondašnjeg neuspjeha, Washington je “investirao” $5 milijardi u Ukrajinu za poticanje agitaciju za učlanjenje Ukrajine u EU – što bi Ukrajinu izložilo pljački od strane zapadnih bankara i korporacija – ali glavni cilj Washingtona je uspostava američkih raketnih baza na ruskoj granici sa Ukrajinom i onemogućavanju Rusiji njenu crnomorske mornaričku bazu i vojnu industriju u istočnoj Ukrajini. Članstvo u EU za Ukrajinu značilo bi članstvo u NATO.

SAD žele raketne baze u Ukrajini da bi deklasirale nuklearnu moć Rusije i na taj način umanjile rusku sposobnost opiranja američkoj hegemoniji. Samo tri zemlje na svijetu stoje na putu hegemoniji Washingtona – Rusija, Kina i Iran.

Iran je opkoljen američkim vojnim bazama i američkim flotama uz svoju obalu. Taj „stožer za Aziju“ koji Obamin ratno-huškački režim najavljuje, okružuje i Kinu sa zračnim i mornaričkim bazama. Washington opkoljava Rusiju sa američkim raketnim i radarskim bazama, zbog čega su vlade korumpirane Poljske i Češke plaćene da prihvate uspostavu takvih baza, a na taj način države/marionete Poljska i Češka postaju glavne mete za nuklearno uništenje. Washington je kupio i bivšu rusku i sovjetsku pokrajinu Gruziju, rodno mjesto Josipa Staljina, a u toku je postupak da se ova država/poslušnik primi u NATO.

Marionetske države Zapadne Europe su previše pohlepne za novcem iz Washingtona da bi prepoznale činjenicu kako su ti vrlo provokativni potezi za Rusiju direktna strateška prijetnja. Izgleda da je stav evropskih vlada, „poslije mene, potop.“

Rusija je pokazala sporost u reagiranju na dugi niz godina provokacija iz Washingtona, valjda se nadajući nekom znaku razuma i nastanku dobre volje od strane Zapada. Umjesto toga, Rusija doživljava sve veću demonizaciju od Washingtona i glavnih evropskih gradova uz kurvarski raspomamljen bijes zapadnih medija i njihovih brutalnih doušnika. Cilj masovnog ispiranja mozga američkoj i evropskoj javnosti je da se prikaže američko miješanje u Ukrajini kao krivica Rusije. Jućer, na National Public Radio (javnoj nacionalnoj radio mreži) emitiran je članak iz New Republic-a koji imenuje Putina kao glavnog krivca.

Neznanje, odsustvo integriteta i nedostatak nezavisnosti u američkim medijima nemilice motivira izglede za rat.. Slika koja se prezentira nonšalantnim amerikancima potpuno je netočna. Jedan istinski informiran narod bi prsnuo u smijeh kad je američki državni tajnik John Kerry optužio Rusiju za „invaziju na Ukrajinu“ i „kršenje međunarodnog prava.“

Kerry je ministar vanjskih poslova zemlje koja je ilegalno izvršila invaziju na Irak, Afganistan, Somaliju, koja je organizirala obaranje vlade u Libiji, koja je pokušala zbaciti vladu u Siriji, koja napada civilne stanovnike Pakistana i Jemena bespilotnim letjelicama i raketama, koja Iranu konstantno prijeti napadom, koja je pustila sa lanca gruzijsku armiju obučenu u Americi i Izraelu da napadne rusku populaciju u Južnoj Osetiji a sada prijeti Rusiji sankcijama zato što se zalaže za Ruse i za ruske strateške interese. Vlada Rusije primjećuje da je Kerry podigao licemjerstvo na novu razinu.

Kerry nema odgovor na pitanje: Otkada se to vlada SAD-a iskreno pretplatila da brani koncept suvereniteta i teritorijalnog integriteta?“
Kerry, kao i uvijek, laže kroza zube. Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu. Rusija je poslala još nekoliko četa da se pridruže onima u crnomorskoj bazi s obzirom na žestoke anti-ruske izjave i akcije koje potječu iz Kijeva. Pošto je ukrajinska vojska na Krimu prebjegla u Rusiju, dodatne ruske trupe skoro i nisu bile potrebne.

Bedasti Kerry, valjajući se u svojoj aroganciji, oholosti i opakosti, iznio je direktne prijetnje Rusiji. Ministar za vanjske poslove Rusije odbacio je Kerryeve prijetnje kao „neprihvatljive“. Pozornica je postavljena za rat.

Obratite pažnju na apsurdnost ove situacije. Kijev su zauzeli ultranacionalistički neonacisti. Posljednja stvar koju EU želi ili joj treba kao državu-članicu je nekakva banda ultranacionalističkih siledžija. EU naprotiv centralizira svoju moć i suzbija suverenitet svojih država-članica. Obratite pažnju i na svrstavanje Obamina neokonzervativnog režima sa anti-semitskim neonacistima. Neokonzervativna klika koja dominira američkom vladom još od vremena Clintonova režima izrazito je židovska, od kojih mnogi sa dvojnim izraelsko/američkim državljanstvom. Židovski neokonzervativci, pomoćnica državnog tajnika Victorija Nuland i Susan Rice savjetnica za nacionalnu sigurnost, izgubile su kontrolu nad svojim coup-d’état i prepustile ga neonacistima koji propovijedaju „Smrt Židovima“.

Izraelske novine Haaretz od 24. veljače izvješćuju da ukrajinski Rabin Moshe Reuven Azman savjetuje da “Židovi Kijeva napuste grad, pa čak i zemlju“. Edward Dolinsky, šef matične organizacije Ukrajinskih Židova opisuje situaciju za ukrajinske Židove kao „groznu“ i traži izraelsku pomoć.

To je situacija koju Washington stvara i brani, dok optužuje Rusiju da guši ukrajinsku demokraciju. Ukrajina je zapravo imala izabranu demokraciju sve dok je Washington nije oborio..

U ovom času nema nikakve legitimne ukrajinske vlade.

Svako treba da shvati da Washiungton laže o Ukrajini upravo isto onako kao što je lagao o Saddamu Husseinu i oružju za masovna uništenja u Iraku, isto kao što je lagao o iranskim nuklearkama, isto kao što je lagao kako se sirijski predsjednik Assad koristi kemijskim oružjem, isto kao što je lagao o Afganistanu, Libiji, špijuniranju NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost), torturi. O čemu Washington nije lagao?
Washington se sastoji od tri elementa: Arogancije, Oholosti, i Opakosti. Ničeg drugog.

Preveo: Slobodan Drenovac

Oglasi
Comments
One Response to “Arogancija, oholost i opakost iz Washington-a postavlja pozornicu za rat”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] AROGANCIJA, OHOLOST I OPAKOST IZ WASHINGTON-A POSTAVLJA POZORNICU ZA RAT (Paul Roberts) http://noviplamen.net/2014/03/27/arogancija-oholost-i-opakost-iz-washington-a-postavlja-pozornicu-za… Alte Verhaltensmuster (Ukraine-Krise) – GFP 27.03.2014 […]Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: