Zahvaljujući Evropi, Grčka ne treba svog pukovnika koji bi joj nametnuo diktaturu


”Na ljevici kao i na desnici svuda stoje poslušni mali vojnici tehnokratske Evrope, sada potpuno sišle s uma, Evrope što puzi pred Zlatnim Teletom prekrštenim u Evro, gluhi za proteste naroda, koji odjekuju svuda, jer je narod razumno odlučio, da ispolji svoj bijes i zato ga hiljade policajaca samilosno brane  od vlastitog gnjeva i očaja. Dok gnjevom natopljenim ulicama Atene pršti suzavac u atmosferi građanskog rata, grčki su poslanici prihvatili po ko zna koji put plan štednje, koji su im nametnuli zajmodavci, a među njima kao prva Njemačka Angele Merkel, u ulozi gauleitera Evrope iz Bruxellesa.”

piše Agoravox

Taj novi plan je nečuveno brutalan i predstavlja dopunu svih prijašnjih planova štednje, koji su pogađali Grčku od maja 2010, planovi koji su svaki put predstavljani kao jako «efikasni», svaki od njih trebao je biti posljednji i koji su do izazivanja mučnine akumulirali podizanje poreza, pad nadnica i smanjivanje penzija, forsirano otpuštanje i privatizacije u ime takvog ekonomskog razmišljanja, koje je ustvari destruktivno i koje Grčku, historijsku kolijevku demokracije, baca u očaj bez kraja i konca i u  dosada neviđenu društvenu regresiju.

Posljednji plan «spasavanja»  predviđa još jedno snižavanje minimalne nadnice za 22%, što ovaj put znači 586 Eura brutto, otpuštanje u godinu dana 15 hiljada javnih službenika, ponovne rezove penzija i plaća u javnim službama, smanjenje budžeta socijalnog osiguranja i vojske, kao i privatizaciju i zadnjih firmi, kojima još upravlja država, ili mijenjanje njih za obveznice privatnih zajmodavaca, kako bi se suvereni dug smanjio za 120%  Bruto društvenog proizvoda od sada do 2020 godine. Ta nova kura znači najmanje deset, a možda i dvadeset godina privredne recesije, bijede i privatizaccija, bez ikakve nade u nešto ljepše za narod Helade.

Poslije prvog plana «spasavanja»  grčki se dug ipak popeo sa 263 milijarde u 2008 godini  na 355 milijardi u 2011 godini.  A grčki BDP se srušio od 233 milijarde na 218 milijardi. Nezaposlenost je eksplodirala sa 8% na 18%. Recesija je poprimila masivne razmjere i sa službenom kamatnom stopom od 32% sasvim je jasno da  Grčka ne može više tražiti zajmove na financijskim tržištima. Evro ubija Grčku, ali Grčka mora po svaku cijenu ostati u Evru!

Diktatura bankara je dakle danas započela u EU te služi neumoljivom socijalnom razaranju, u režiji delirija ciničnih financijskih špekulanata, koji melju narode, uz zabranu da se isti prijave i otkriju, a tim više da se povede borba protiv onih, koji su takvo stanje izazvali. Jer da bi izveo taj apokaliptični zadatak, EU se odlučila riskirati sve, uključujući i postavljanje na rukovodeća mjesta zemalja s najvećim teškoćima revnih vještaka katastrofe pred kojom se nalazimo.

 

Kada nam EU nameće svoje vatrogasce-piromane

Mario Dragi, direktor Centralne Evropske Banke, Mario Monti novi predsjednik, kojem je oligarhija namijenila mjesto Premijera talijanske vlade i Lucas Papademos, prvi ministar Grčke, koji nije biran, svi  su povezani nečim, što im je zajedničko: sva su trojica eksponenti ciničnog i nesmiljenog bankarskog sistema, i ubrajaju se među tvorace, i to s velikim entuzijazmom, onog koncepta paklene mašine, što nas je strmoglavio u jezivu krizu, u kojoj se danas nalazimo.

Mario Draghi je, nakon što je sjedio u mnogim upravnim odborima banaka, bio i potpredsjednik za Evropu Goldman Sachsa od 2002  d0 2006 godine. To je bilo prije no što je postao guverner Talijanske Banke, a danas kao direktor Centralne Evropske Banke određuje nametanje bezobzirne kure, čiji će egzekutor biti Evropa, Grčkoj, prije no što je naturi Portugalu, Irskoj, Italiji i Španiji, a uskoro i Francuskoj, u što ne treba uopće sumnjati.

Mario Monti također je jedan od bivših šefova Goldaman Sachsa. On je bio komesar za Evropu od 1994-2004 i, kao i njegov sunarodnjak Mario Draghi, nalazio se na toj dužnosti kad je rođen Euro i kad je apsolutno neodgovorno definirana monetarna euro–zona; on je potom od Goldmana Sachsa imenovan za međunarodnog savjetnika i to godine 2005! Zbog zasluga koje je u tome imao, bez svake sumnje!

Goldman Sachs je dozvolio Grčkoj, danas je to poznato i javno, posredstvom  retribucije od 300 miliona Eura, da lažno prikaže vlastite dugove i vlastiti financijski deficit u vrijeme njenog «prijemnog ispita» za ulazak u Euro zonu, pomažući u velikodušnjom falsificiranju računa putem poznatog podizanja visine fondova izvan bilance i rezanja žalosno čuvenog finacijskog produkta «swap».

Lucas Papademos nije ništa dalji od njih, kad je riječ o ovoj velikoj  političko-financijskoj manipulaciji. Iako nije direktno radio za Goldman Sachsa, on je od 1994 do 2002 bio guverner Centralne Banke Grčke. On je dakle aktivno sudjelovao u tom gigantskom financijskom falsificiranju.

Danas dakle Evropa iz Bruxellesa nagrađuje – određujući carskim dekretom – upravo one, koji su najdirektniji krivci katastrofe! Odgovorni su počašćeni i unapređeni! Zar su i najveći evroskeptici među nama bili u stanju zamisliti takvu sramotu? Takvu indecentnost?

Stjerana u tjesnac katastrofom, na rubu ponora, evropska tehnokracija se prostire pred njemačkom «orotodoksnošću» i ići će do kraja u svojoj dogmatičnosti, u vlastitim neracijonalnim i destruktivnim uvjerenjima; stavljajući sve na kocku ona pospješuje političku i društvenu kataklizmu, koja prijeti Evropskoj Uniji. Ni jednog bljeska lucidnosti, ni jednog preispitivanja vlastite savjesti ne treba očekivati od te autističke i ograničene oligarhije, koja je već sasvim izgubila teren pod nogama i više voli da samilje evropske narode i da ih baci u poptuni kaos, nego da prizna vlastite greške. Jer Evropa čuvenih «otaca osnivača», koja je za sebe tvrdila kako je nastala da više nikada ne bude rata na našem kontinentu, danas djeluje upravo tako, da on ponovo bude moguć… Bijeda rađa gnjev, a iz gnjeva se lako nastaju mržnja i nasilje.

Za Bruxelles je od kapitalne važnosti da se osigura, da Grčka ostane, pod bilo koju cijenu, u evro-zoni. I zaista, ukoliko bi ona izišla i ukoliko bi nakon dvije ili tri teške godine Grčka nazrela neku svjetlost, zadajući  – tko bi znao? – bankarskom lobiju i MMF argentinski udarac i spektakularno se oporavljajući, to bi značilo konačan krah tehnokratske i iracionalne Evrope, koju su nam nametnule naše mondijaliziraane elite!

 

Na noge, narodi Evrope!

 Mi danas bez ikakve sumnje dolazimo do presudnog trenutka, krucijalnost za mogućnost osporavanja tog «orwellovskog» carstva, koji nam želi nametnuti evropeistička tehnokracija. Da li ćemo dopustiti da oni i dalje idu napred u svom ludilu?

Spas nacija može se još vidjeti i očekivati na ulicama, sa svim pretjeranostima, koje to može donijeti. Treba da se narodi Evrope probude, i to masovno, da bi priveli kraju i zaustavili tu smrtonosnu igru. Neka raspuste svoje neodgovorne oligarhije, te renegate, koji rade u njihovo ime, a najčešće protiv njihove volje, uz žalosnu zbunjenost i desnice i ljevice, koja je namjerno tako usmjeravana iz godine u godinu, jednim odustajanjem za drugim, tim paklenim sistemom, koji nas iz dana u dan cijedi.

Da, danas se diktatura ponovo vratila u Grčku. To nije vojna, nego financijska diktatura. Njena sposobnost nanošenja štete kao i njena razorna moć su  još veće. Za ostatak Evrope, te Evrope «slobodne i ispravne konkurencije» ona je već uvelike u pripremi. Potsjetimo se referednduma za Evropsku Konstituciju (Ustav) i  osvjedočene izdaje gotovo svih naših deputata, UMP, dela PS (Socijalističke partije) i Modem-a, koji su protiv jasno izraženog mišljenja francuskog suverenog naroda ratificirali Lisabonski Dogovor.

 Nadajmo se dakle.

http://www.agoravox.fr/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: